Om "ChS-Online" & Kontakt
 
 
 
BAKGRUND & HISTORIK

Välkommen till min hemsida.

Yrkesområdet Textil & Konfektion valde jag redan 1970. Något jag aldrig ångrat och som gett mig mycket glädje. Efter min gymnasieutbildning inom beklädnad, och med mitt gesällbrev inom Herrskrädderi, fanns det en stor efterfrågan på yrkesutbildad arbetskraft. I mitten av 1970-talet hade vi fortfarande tillverkning i Sverige. Med inledande anställningar som momentsömmerska, arbetsledare, mönsterkonstruktör/gradös, på tillverkande företag av kappor, jackor & byxor, började jag min yrkesbana. När konfektionsbranschen sedan under 1980-talet började datoriseras blev jag en av de första att lära mig programvarorna för datoriserad mönsterhantering. Därefter erbjöds jag nya anställningar hos såväl leverantörsföretag som utbildningsinstitutioner. Det har varit många fantastiska år i branschen - med många minnen och trevliga kollegor, kunder & studenter.

Efter en summering konstaterar jag mig nu ha varit anställd 14 år på tillverkande konfektionsföretag, 11 år på leverantörsföretag och 21 år på rådgivnings-/utbildningsinstitutioner - varav de sista 20 åren på Textilhögskolan i Borås. Hösten 2019, efter 47 yrkesverksamma år, beslutade jag mig dock för att "trappa ner" något. Lämnade då min anställning på Textilhögskolan, för att få mer tid privat och till min egna firma.

Sedan 2004 har jag drivit min enskilda firma "ChS-Online" - vilket jag gör än idag. Inom denna utvecklar jag konfektions-relaterad facklitteratur. Min största försäljningsframgång har varit Konfektionsteknisk Ordbok, som jag gav ut 2005. Jag lagerför & säljer mina verk genom sk egenutgivning; dvs jag lagerhåller själv och säljer via denna min hemsida resp. via nedan återförsäljare. I mån av tid bedriver jag även konsultverksamhet inom mitt kompetensområde.
 

Christina Svensson

 
UTVECKLADE VERK

Modaris handbok, 2000*
CAD-baserad mönsterkonstruktion av kjolgrund, 2000*
CAD-baserad mönsterkonstruktion av byxgrund, 2000*
CAD-baserad materialoptimering / Diamino, 2004
Konfektionsteknisk Ordbok, 2005
Skärorderplanering inom Konfektion, 2016
Gradering av Mönster, 2020

* Beställningsvara (finns ej i lager)ÅTERFÖRSÄLJARE

Bergman & Johansson AB: 
www.bergman-johansson.com


Borås Studentbokhandel:    
www.studentbokhandel.seKONTAKT
 
Vill du komma i kontakt med mig? Skicka gärna ett e-postbrev till nedan e-postadress.

Med vänlig hälsning,
Christina Svensson 
 
 
 
E-postadress:   info(at)chs-online.se

tillbaks till startsida

 © www.ChS-Online.se